Pekmezli Un Helvası
Malzemeler
120 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
3/4 su bardağı Lalin pekmez
3 su bardağı un
Pekmezli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Küçük bir sos tenceresinin içerisine süt ve pekmezi aktarın. Kısık ateşte hafif ılık olana kadar karıştırın. O sırada yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine tereyağını alın ve üzerine sıvı yağ ekleyerek erimesi için karıştırın. Tereyağı eriyince unu azar azar ilave edin ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. Bu şekilde topaklanmasını da engellemiş olursunuz.
Kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca süt-pekmez karışımını içine azar azar ilave edin ve diğer taraftan da karıştırmaya devam edin. Helvanın kıvamı iyice koyulaştığında yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın. Oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar soğutun. Çıkarıp dilimleyerek servis edin.