Pekmezli Un Helvası

Malzemeler
 

120 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

3/4 su bardağı Lalin pekmez

3 su bardağı un
 

Pekmezli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
 

Küçük bir sos tenceresinin içerisine süt ve pekmezi aktarın. Kısık ateşte hafif ılık olana kadar karıştırın. O sırada yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine tereyağını alın ve üzerine sıvı yağ ekleyerek erimesi için karıştırın. Tereyağı eriyince unu azar azar ilave edin ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. Bu şekilde topaklanmasını da engellemiş olursunuz.
 

Kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca süt-pekmez karışımını içine azar azar ilave edin ve diğer taraftan da karıştırmaya devam edin. Helvanın kıvamı iyice koyulaştığında yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın. Oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar soğutun. Çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Lalin Dünya Tatlısı
Lalin Dünya Tatlısı
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
Lalin Dünya Tatlısı
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
05:43
Çerez Politikası Lalin olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") Lalin tarafından yönetilen https://lalin.com.tr/ adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum