Portakal Reçelli Tart

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 paket yumuşak tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2-3 bardak un

Üzeri için:

2 su bardağı Lalin portakal reçeli
 

Portakal reçelli tart tarifi Nasıl yapılır?

Önce derin bir karıştırma kabının içine iki yumurtayı kırın. İçine toz şeker ve yumuşamış tereyağını ekleyin. Üzerine vanilya ve karbonatı ilave edin. Bir taraftan elinizle karıştırırken bir yandan da azar azar unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar unu ekleyip, yoğurun. Yumuşak bir kıvama gelince un eklemeyi bırakıp, hamuru toplayın ve bir kenarda 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Tart kalıbınızın içini yumuşak bir tereyağıyla yağlayın. Sonra da dinlenen hamurdan ceviz büyüklünde parça ayırıp, kalanını kalıbın içine kenarlarına doğru en az iki parmak yükselterek yayın. İç kısmına, ince ince doğranan portakal reçelini yayın. Üzerine o ayırdığımız hamuru rendeleyin. En az 10 dakika önceden ısıttığınız ve 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirip, çıkarın. Soğumasını bekleyip, dilimleyerek servis yapalım.

Lalin Dünya Tatlısı
Lalin Dünya Tatlısı
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
Lalin Dünya Tatlısı
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
06:17
Çerez Politikası Lalin olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") Lalin tarafından yönetilen https://lalin.com.tr/ adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum